Home > Recepten

Empal Jawa (gemarineerd gebakken vlees)

500 gr rundvlees, in repen van 2,5 bij 8 cm gesneden

zout

peper

3 el tamarindesap

4 el water

8 el olie

2 el gefruite uitjes



Fijn te stampen ingredienten:

4 tl ketumbar

1 tl bruine suiker

2 teentjes knoflook

stukje gember van 2,5 cm

2 sjalotjes

2 groene Spaanse pepers
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Marinades; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Wrijf het vlees in met zout, peper, tamarindesap en de gestampte ingredienten.

Laat dit 30 minuten marineren.

Schenk het water bij het vlees en smoor het vlees op laag vuur tot al het vocht is verdampt.

Verhit de olie op middelhoog vuur.

Bak het vlees gaar, laat het uitdruipen en doe het op een schotel.

Garneer de schotel met de gefruite uitjes.

Notities

Serveer het gerecht met gekookte witte rijst en andere gerechten.