Home > Recepten

Sapi kerrie (rundvlees met kerrie)

500 gr runderlappen met wat zout en peper gekookt (laat het vlees

uitlekken en bewaar de bouillon)

2 fijngehakte uien

2 fijngemaakte teentjes knoflook

1 tl djahépoeder

1 tl ketumbar

1 tl chilipoeder

1 el kerriepoeder

1 el citroensap

1 kopje in warm water geweekte gemalen klapper

zout

peper
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de lappen in blokjes en vermeng ze goed met de djahé, ketumbar, chilipoeder, kerriepoeder en de helft van het citroensap.

Laat het geheel even intrekken.

Fruit dan in wat slaolie de ui, knoflook en het vlees gedurende 15 minuten.

Giet er dan drie kopjes bouillon, de geweekte klapper en het overige citroensap bij.

Laat op een klein vuur het geheel minstens 1 uur doorsudderen.

Notities

Serveer bij witte rijst met een eigerecht, schijfjes komkommer en sambal goreng kool.