Home > Recepten

Daging ritja-ritja jawa

1 kg rundvlees

1 ui

4 kemirienoten

3 teentjes knoflook

4 schijfjes djahé (gemberwortel)

trassie

3 pepers

3 djeruk purutblaadjes

2 salambladen

serehstengel

kemangiblad

1 tl ketumbar

1 tl kuncit

sambal oelek

25 gr santen

djinten

prei

selderij
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het vlees in stukjes en kook het.

De fijngesneden kruiden, sambal en pepers heel licht fruiten in olie.

Voeg vervolgens het vooraf gekookte vlees toe.

Meng het goed door elkaar en doe er wat water bij.

Laat het geheel ongeveer 30 minuten sudderen.

Voeg tenslotte de prei, selderij en de kemangi toe en laat nog eens 10 minuten op een laag pitje en met gesloten pan sudderen.