Home > Recepten

Daging semur 1 (zachtjes gaargestoofd rundvlees)

1 teentje knoflook

4 sjalotten of kleine uitjes

1 tl peper

1/2 tl nootmuskaat

1/4 tl kruidnagelpoeder

zout

azijn

2 el boter

400 gr runderlappen

1 gare aardappel

1 tomaat

3 el zoete ketjap
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Fruit het uitgeperste teentje knoflook, de fijngesneden uien, de kruiden en wat zout zachtjes in de boter.

Snijd het vlees in dobbelsteentjes en bak die in de pan op een flink vuur rondom bruin.

Voeg de in blokjes gesneden aardappel, de ontvelde en fijngesneden tomaat, de ketjap, een scheutje azijn en 3 dl water toe en laat het vlees zachtjes 3 uur stoven.

Serveer het in het stoofvocht.

Notities

Dit gerecht kunt u een dag van tevoren klaar maken. Warm het in 20 minuten in de oven bij 175 graden op.



Geef er rijst bij.

Groenten, die erbij passen, zijn: sperziebonen, witte kool, prei, taugeh.