Home > Recepten

Smoor lapis (runderlapjes in paneermeel)

250-300 gr riblappen

zout

peper

nootmuskaat

1 ei

paneermeel

2 grote uien

3 el boter

2 el ketjap
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de riblappen in dunne plakken en smeer ze in met peper, zout en nootmuskaat.

Klop het ei los en wentel de lapjes erin, daarna door de paneermeel.

Pel de uien, snijd ze grof en fruit ze in de boter lichtbruin.

Braad daarna de lapjes in dezelfde boter.

Voeg 2 dl water en de ketjap toe.

Laat de lapjes op een lage warmtebron ca 1 1/2 uur zachtjes stoven met het deksel op de pan.

Kijk nu en dan of het vocht niet te veel is ingedampt, want de lapjes mogen niet te droog worden.

Notities

Serveer de smoor lapies bij rijst met verse komkommer en seizoengroente.

Eventueel met sambal en kroepoek.