Masak habang samarinda |
|
¾ kg rundvlees of 1 kip 10 sjalotten 5 kemirinoten tomatenpuree gula djawa 100 gr rode pepers 5 teentjes knoflook 1 el ketumbar stukje gember 2 el ketjap asin ve-tsin |
|
BereidingMaak de pepers pitvrij en kook ze even.Helft van de uien met de knoflook fijnsnipperen en fruiten. Fruit ook de kemirienoten even en maal ze fijn met de gefruite ui, knoflook, ketumbar en de gember. Maak olie warm en fruit de andere in ringen gesneden ui en doe er de fijngemaakte ingredienten met de tomatenpuree bij. Bak het gaar en voeg er het vlees, de suiker en de ketjap bij. Goed omroeren. Leg het deksel op de pan of op de wadjan en stoof het vlees op een klein vuur gaar. Als het vlees nog niet gaar is, warm water erbij en verder gaar stoven. Wel de saus gebonden houden. Maak het op smaak af met suiker en ve-tsin. |
Home > Recepten