Home > Recepten

Krengsengan (gekruid vlees)

250 gr rund- of schapenvlees (zonder been)

2 el petis udang (garnalenpasta)

2 tomaten; geblancheerd, gepeld en kleingesneden

2 el ketjap manis

3 el slaolie

heet water



Fijn te stampen ingredienten:

6 sjalotjes, of 1 grote ui

4 teentjes knoflook

4 lombok rawit

1 tl zout
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Schapenvleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd het vlees in dobbelstenen van 2 cm.

Roer de petis udang door de fijngemaakte ingredienten en smeer het vlees in met dit mengsel.

Voeg de tomaten en de ketjap toe.

Verwarm de olie op een middelgroot vuur.

Bak het vleesmengsel hier 5 minuten in.

Temper het vuur.

Schenk er zoveel heet water bij dat het vlees onder staat.

Laat het sudderen tot het vlees gaar is.

Notities

Serveer met een gekookte witte rijst, groenten en een sambalan.