Home > Recepten

Hachee, Indonesisch

500 gr sukadelappen

2 el boter

4 grote uien

2 bouillonblokjes

1 1/2 el ketjap

1/2 tl peper

3 kruidnagels

2 el azijn

mespunt suiker

4 aardappelen

boter of olie

zout of aromat
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Snijd de sukadelappen in plakken en braad ze op een lage warmtebron in de boter gaar.

Pel de uien, snijd ze grof en fruit ze lichtbruin.

Leg ze apart in een schaal.

Stoof vervolgens het vlees met de bouillonblokjes, ketjap, peper en kruidnagels in 2 dl water met het deksel op de pan gedurende ca 10 minuten.

Voeg de azijn en de suiker toe en de gefruite uien en laat nog 5 minuten sudderen.

Draai de warmtebron uit.

Schil de aardappelen, snijd ze in dunne plakken en bak ze krokant in hete olie of boter en bestrooi ze alsnog met wat zout of aromat.

Leg de aardappelplakjes boven op het vlees.

Notities

Serveer met atjar (zuur van) biet, verse komkommer, sambal en kroepoek.