Home > Recepten

Hachee uit Timor

500 gr kalfspoulet

4 teentjes knoflook uit de pers

10 sjalotten

3 tl santen

1 tl laos

2 tl ketumbar

1 tl djinten

1 tl sambal oelek

6 gepofte kemiries

1 sereh stengel

2 djeruk peroetblaadjes

2 tl vloeibare tamarinde
  • Omschrijving recept: Kalfsvleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de sjalotten schoon en snipper ze ragfijn.

Wrijf de sjalotten, ketumbar, djinten, sambal en kemiries tot een brij en roer hier de tamarinde door.

Meng dit door het vlees en schep alles goed om.

Laat het vlees 2 uur marineren (schep het regelmatig om).

Verhit de olie en bak hierin het vlees aan alle kanten aan.

Voeg een kopje water toe evenals de sereh en de djeruk peroet.

Roer even door, zet het vuur laag en laaat het vlees zachtjes gaar sudderen.

Verwijder voor het opdienen de sereh en de djeruk peroet en laat de santen in de saus smelten.