Home > Recepten

Allu konro (kruidige lamsvleesschotel)

1 1/4 kg lamsschouder/-koteletten, in grote stukken gesneden

3 el slaolie

2 el tamarindepasta

3 el ketjap asin

1/2 tl zout

heet water



Fijn te stampen ingredienten:

7 gepelde timboelpitten (buah keluak)

3 tl ketumbar

8 groene spaanse pepers

5 kruidnagelen

stukje kuncit van 2,5 cm
  • Omschrijving recept: Lamsvleesgerechten; Indisch
  • Aantal Porties: 6
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Fruit de fijngestampte ingredienten in de warme olie tot ze beginnen te geuren.

Voeg het vlees en de tamarindepasta toe en breng het op smaak met de ketjap en het zout.

Bak het vlees 4-5 minuten op een hoog vuur; temper het vuur vervolgens.

Schenk er zoveel heet water bij dat het vlees onder staat.

Breng het gerecht aan de kook en laat het 7-8 minuten koken.

Temper het vuur.

Laat het vlees 1 uur, of tot het gaar is, sudderen.

Notities

Serveer het gerecht met kleefrijst, gekookte witte rijst of brood.