Kambing makassar |
|
500 gr geitenvlees zonder bot 1 dl olie 2 middelgrote uien 4 teentjes knoflookteentjes 3 rode lomboks 3 dl water Boemboes: 2 fijngemaakte kemiries 1 plakje laos 1 plakje gember 4 kruidnagels 1/2 tl nootmuskaat 2 tl kuncit 2 tl ketumbar 1 tl djinten 2 tl suiker zout |
|
BereidingSnijd het vlees in dobbelsteentjes en fruit deze in de olie bruin.Snijd de uien en knoflook fijn en fruit deze mee, tot ze glazig zijn. Snijd de lomboks schuin (als snijbonen en stokbrood) en fruit ze samen met de boemboes mee. Voeg dan 2 à 3 dl water toe en laat het geheel ongeveer 1 à 1,5 uur sudderen. Voeg er eventueel water bij, als het water te snel is verdampt en het vlees nog niet gaar is. Verwijder voor het opdienen de kruidnagels, laos en gember. |
Home > Recepten