Home > Recepten

Bas'h

1 kg gehakt half om

1 tl laos

1 fijngesneden ui

1 tl knoflook

1 tl ve-tsin

2 geklutste eieren

peper en zout naar smaak

1/2 kopje pindakaas

1/3 kopje azijn

1 theelepel djahé

sambal

suiker

peper

zout
  • Omschrijving recept: Vleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak van het gehakt en de overige ingredienten balletjes en verpak die plat gedrukt in een koolblad.

Maak de pakjes dicht met een cocktailprikker en stoom ze gaar.



Roer 1/2 kopje pindakaas, 1/3 kopje azijn, 1 tl djahé, sambal, suiker, peper, zout en wat water goed door elkaar en op maak de saus op een klein vuurtje heet.



Haal de bas"h uit de stomer op een schaal en giet de saus erover.