Home > Recepten

Bas'h van gevulde tahoe

200 gr rundergehakt

1 ei

2 teentjes knoflook

1 tl zout

1 blok tahoe



Saus:

2 el pindakaas

zout

suiker

azijn

1/2 tl trassie

sambal oelek

2 el ketjap

1 fijngesnipperde ui
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Vleesvervangers; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Meng het geklopte ei, de knoflook uit de knijper en het zout door het gehakt.

Snijd de tahoe in 4 dikke plakken en hol die voorzichtig uit.

Vul de uitgeholde tahoe met het gehakt en stoom de plakken in een rijststomer in 45 minuten gaar.

Meng voor de saus de pindakaas met ketjap, azijn, zout, suiker, trassie en sambal oelek.

Doe er het laatst de fijngesnipperde ui door.

Voeg, als de saus te dik is, wat heet water toe.

Serveer de gevulde tahoe met de saus erover gegoten.

U kunt deze saus eventueel vervangen door ketjapsaus.

Notities

Dit gerecht leent zich uitstekend als voorgerecht bij een niet te ingewikkelde rijsttafel.