Bas'h van gevulde tahoe |
|
200 gr rundergehakt 1 ei 2 teentjes knoflook 1 tl zout 1 blok tahoe Saus: 2 el pindakaas zout suiker azijn 1/2 tl trassie sambal oelek 2 el ketjap 1 fijngesnipperde ui |
|
BereidingMeng het geklopte ei, de knoflook uit de knijper en het zout door het gehakt.Snijd de tahoe in 4 dikke plakken en hol die voorzichtig uit. Vul de uitgeholde tahoe met het gehakt en stoom de plakken in een rijststomer in 45 minuten gaar. Meng voor de saus de pindakaas met ketjap, azijn, zout, suiker, trassie en sambal oelek. Doe er het laatst de fijngesnipperde ui door. Voeg, als de saus te dik is, wat heet water toe. Serveer de gevulde tahoe met de saus erover gegoten. U kunt deze saus eventueel vervangen door ketjapsaus. NotitiesDit gerecht leent zich uitstekend als voorgerecht bij een niet te ingewikkelde rijsttafel. |
Home > Recepten