Home > Recepten

Gadon uit Solo (gestoomd gehakt uit Solo)

500 gr rundergehakt

3 sjalotten

3 teentjes knoflook

4 gebrande kemiries

8 peperkorrels

2 tl ketumbar

1/2 tl djinten

1 el suiker

2 tl zout

2 grote eieren

2 1/2 dl romige, dikke santen

djeruk purutblaadjes en salamblaadjes
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel de sjalotten en de knoflook en snijd ze fijn.

Kneus ze met kemiries, peperkorrels, ketumbar, djinten, suiker en zout.

Klop de eieren los.

Meng het gehakt goed dooreen met de eieren en het kruidenmengsel.

Giet zoveel santen erbij dat het zo dik is als een dik pannenkoekbeslag.

Doe de djeruk purutblaadjes en de salamblaadjes erdoor.

Schenk deze dikke pap in een diepe emaille pan of vuurvaste ronde schaal, die past in de rijststomer.

Maak de pan of schaal van tevoren aan de buitenkant nat, maar zorg ervoor dat er geen water binnen in de pan achterblijft.

Dek de schaal af met aluminiumfolie, druk de randen luchtdicht vast en stoom het geheel gaar in 30-45 minuten.

Notities

Gadon kan warm of koud worden gegeten met rijst en groente naar keuze.