Home > Recepten

Rempeh 4 (gekruide gehaktballetjes)

300 gr rundergehakt

1 stengel jonge sereh

25 gr santen

1 pandanblad

2 djeruk purutblaadjes

2 tl asem

2 el boter

1 tl zout

1/2 tl peper

2 eieren

boter of olie
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Braad het rundergehakt even aan in de boter.

Snijd de sereh fijn.

Los de santen op in 1 dl water.

Meng sereh, pandan en djeruk purutblaadjes, asem, santen, zout en peper door het gehakt en laat alles sudderen tot het vocht opdroogt en een olieachtige vloeistof te voorschijn komt.

Laat het gehakt afkoelen.

Klop de eieren los en werk ze door het gehakt.

Draai van het gehakt kleine platte balletjes en bak die in hete boter of olie bruin.

Notities

Rempah wordt bij nasigerechten geserveerd.