Home > Recepten

Rempeh 3

250 gr mager rundergehakt

75 gr klapper

2 el paneermeel

4 geraspte kemirinoten

2 tl laos

1 1/2 tl ketumbar

1 tl knoflookpoeder

1 tl uienpoeder

1/4 tl djinten

1/2 tl citroensap

2-3 kleine eieren

zout
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Doe het gehakt in een kom.

Zet 3 eetlepels klapper apart en doe de rest met het paneermeel bij het gehakt.

Voeg de geraspte noten laos, ketumbar, knoflook- en uienpoeder toe en roer alles met het citroensap zeer goed door elkaar.

Werk 2 eieren door het gehakt en eventueel nog een derde, als het gehakt nog te stevig is.

Voeg eventueel zout naar smaak toe.

Zet de kom afgedekt 30 minuten in de koelkast.

Vorm daarna balletjes van het gehakt ter grootte van een klein ei.

Bak de balletjes in frituurvet (185 gr) niet te snel gaar.

Laat ze even op vet-absorberend papier uitlekken.