Home > Recepten

Tomaten rempah daging

6 onrijpe tomaten

250 gr runder- of kalfsgehakt

2 sjalotten

2 teentjes knoflook

1 Spaanse peper

2 eidooiers

zout

paneermeel



Kruiden:

1 tl trassie

1 schijfje laos

2 tl ketumbar

1/2 tl djintan
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Kalfsvleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Hol de tomaten uit.

Hak de sjalotten, laos en knoflook met de peper fijn en kneed dit mengsel met ketumbar, djintan, trassie, zout en eidooiers door het gehakt.

Vul de tomaten hiermee en zet ze op een met boter besmeerde schaal.

Strooi paneermeel over de tomaten en bedruip ze met boter.

Bak ze in een hete oven tot het korstje bruin is.

De tomaten moeten zacht zijn.