Home > Recepten

Frikadel kool djawa (Javaanse koolrolletjes)

200-300 gr rundergehakt of half om half

2 eieren

1/2 tl peper

1/2 tl gemberpoeder

snufje nootmuskaat

1 tl zout

1 el ketjap

1 1/2 el aardappelpuree

2 el melk

8 flinke koolbladeren

100 gr boter
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Klop de eieren los en meng ze door het gehakt met peper, gemberpoeder, nootmuskaat, zout en ketjap.

Roer de puree en de melk erdoor.

Blancheer de koolbladeren in heet water.

Leg op ieder koolblad wat van het gehakt en vouw de bladeren dicht.

Prik ze vast met cocktailprikkers en bind wat naaigaren er- omheen, dat u eraf haalt als het gerecht gaar is.

Bak de pakketjes in hete boter op een lage warmtebron.

Onder het braden zal er wat vocht loskomen, maar dat zal weer indampen.

Voeg wat heet water toe en keer de frikadellen zo nu en dan.

Zorg ervoor dat de koolbladeren niet aanbranden, ze mogen wel een bruin korstje krijgen.

Notities

Combineer frikadel kool djawa met een kommetje sajoer sop, kroepoek en sambal.



Tip:

Maak de koolbladeren een voor een los van de stronk en snijd de nerven van de bladeren.