Home > Recepten

Frikadel goreng 1 (gebakken gehakt)

300 gr rundergehakt

2 eieren

2 sjalotten

1 teentje knoflook

mespunt nootmuskaat

mespunt kruidnagelpoeder

peper

3 gekookte aardappelen

1 bouillonblokje

olie of boter
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Roer de eieren los.

Pel de sjalotten en de knoflook en snijd ze tin.

Kneus ze met de kruiden.

Stamp de aardappelen.

Meng het gehakt met de eieren, aardappelen, sjalotten, knoflook, nootmuskaat, kruidnagelpoeder en peper goed door elkaar.

Kruimel het bouillonblokje erdoor.

Maak van het gehakt niet te grote balletjes en bak die in de hete olie of boter bruin.

Notities

Serveer met sajoer menir, empal, sambal goreng tempeh en sambal oelek.