Home > Recepten

Frikadel sapi (gehaktrolletjes)

500 gr rundergehakt

4 grote uien (2 fijngesneden en 2 in ringen)

1 fijngesneden teentje knoflook

zout

peper

wat slaolie

1 fijngesneden rode paprika
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Meng het gehakt goed met zout, peper, fijngesneden ui, knoflook en de paprika.

Maak er vingerdikke en vingerlange rolletjes van en bak ze in wat slaolie in een koekepan in 10 minuten bruin en gaar.

Bak intussen de uiringen iets bruin, drapeer ze op de gehaktrolletjes en serveer die op een platte schaal.

Eet dit bij witte rijst of bami met atjar, kroepoek en sambal.

U kunt de rolletjes ook in de grill bakken, maar let wel op dat u ze om de 5 minuten omdraait.