Gehaktballetjes, pittig |
|
500 gr gemengd gehakt 4 à 5 el paneermeel 1/4 l sterke bouillon 1 losgeklopt ei 1 tl paprikapoeder 1 tl djahépoeder 3 el bloem 2 tl aardappelmeel zout nootmuskaat (Heeft u geen paprikapoeder, dan kunt u ook een beetje sambal gebruiken) |
|
BereidingVermeng het gehakt met ei, paprikapoeder, zout, djahé en 4 el bouillon.Maak er balletjes van ter grootte van eenn walnoot, rol ze door wat bloem en bak ze in wat hete olie bruin. Giet er dan 2 kopjes water bij en laat ± 10 minuten op klein vuur sudderen. Haal de balletjes er dan uit en bind het overgebleven vocht met het aardappelmeel (van tevoren aanmengen met wat bouillon). Giet wat saus over de balletjes en strooi er wat fijngesneden selderij over. NotitiesServeer bij witte rijst, macaroni, bami of bij de borrel. |
Home > Recepten