Home > Recepten

Gehaktballetjes, pittig

500 gr gemengd gehakt

4 à 5 el paneermeel

1/4 l sterke bouillon

1 losgeklopt ei

1 tl paprikapoeder

1 tl djahépoeder

3 el bloem

2 tl aardappelmeel

zout

nootmuskaat

(Heeft u geen paprikapoeder, dan kunt u ook een beetje sambal gebruiken)
  • Omschrijving recept: Vleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng het gehakt met ei, paprikapoeder, zout, djahé en 4 el bouillon.

Maak er balletjes van ter grootte van eenn walnoot, rol ze door wat bloem en bak ze in wat hete olie bruin.

Giet er dan 2 kopjes water bij en laat ± 10 minuten op klein vuur sudderen.

Haal de balletjes er dan uit en bind het overgebleven vocht met het aardappelmeel (van tevoren aanmengen met wat bouillon).

Giet wat saus over de balletjes en strooi er wat fijngesneden selderij over.

Notities

Serveer bij witte rijst, macaroni, bami of bij de borrel.