Home > Recepten

Javaanse gehaktballetjes

500 gr rundergehakt

1 schoongemaakte en kleingesneden ui

2 uitgeperst teentjes knoflook

1 ei

3 el paneermeel

1 tl sambal

zout

peper

nootmuskaat

3 el zonnebloem- of maïsolie

4 el ketjap

1 dl water



Variatie:

- Voeg aan het gehaktmengsel 1 theelepel kerrie djawa toe.

- Voeg aan het gehaktmengsel 2 eetlepels kokos toe.
  • Omschrijving recept: Rundvleesgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng het gehakt in een kom met de ui, knoflook, ei, paneermeel, sambal en wat zout, peper en nootmuskaat.

Kneed alles er goed door.

Vorm van het gehaktmengsel 8 ballen en druk ze enigszins plat.

Verhit de olie in een pan en bak hierin de gehaktballen rondom mooi bruin.

Voeg de ketjap en het water toe en breng het geheel aan de kook.

Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de gehaktballen ca 20 minuten zachtjes sudderen tot ze gaar zijn.

Notities

Geef hierbij rijs of gekookte aardapelen en komkomersalade.