Javaanse gehaktballetjes |
|
500 gr rundergehakt 1 schoongemaakte en kleingesneden ui 2 uitgeperst teentjes knoflook 1 ei 3 el paneermeel 1 tl sambal zout peper nootmuskaat 3 el zonnebloem- of maïsolie 4 el ketjap 1 dl water Variatie: - Voeg aan het gehaktmengsel 1 theelepel kerrie djawa toe. - Voeg aan het gehaktmengsel 2 eetlepels kokos toe. |
|
BereidingVermeng het gehakt in een kom met de ui, knoflook, ei, paneermeel, sambal en wat zout, peper en nootmuskaat.Kneed alles er goed door. Vorm van het gehaktmengsel 8 ballen en druk ze enigszins plat. Verhit de olie in een pan en bak hierin de gehaktballen rondom mooi bruin. Voeg de ketjap en het water toe en breng het geheel aan de kook. Draai de hittebron laag, leg een deksel op de pan en laat de gehaktballen ca 20 minuten zachtjes sudderen tot ze gaar zijn. NotitiesGeef hierbij rijs of gekookte aardapelen en komkomersalade. |
Home > Recepten