Home > Recepten

Borrelballetjes

500 gr gehakt

1 gesnipperde ui

2 fijngehakte teentjes knoflook

2 tl gemberpoeder

3 gekookte aardappelen

1 ei

zout, peper

2-3 el ketjap manis

1 el sambal manis

2 el seroendeng



Variatie: Voeg aan het gehaktmengsel 1 theelepel kerrie djawa of 2 eetlepels kokos toe.
  • Omschrijving recept: Vleesgerechten; Borrelhapjes; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Meng alle ingredienten tot een stevige massa.

Voeg eventueel wat paneermeel toe.

Draai ca 40 balletjes ter grootte van een stuiterbal.

Leg ze op een met aluminiumfolie bekleed bakblik en bak ze in een voorverwarmde oven van 200 C gedurende ca. 20 minuten gaar en bruin.

Notities

Lekker met pindasaus of ketchupsaus.