Ajam besengčk 3 (kip in gele saus) |
|
1 kip 3 kemirienoten 1 tl sambal (fijngesneden Spaanse peper) 1 grote ui 2 teentjes knoflook 1/2 tl trassie 1 tl ketumbar 1 tl kuncit 1 stukje sereh 1/4 blok santen of 50 gr op 500 gr vlees asemwater van 3 nootjes (naar smaak toevoegen) suiker en zout naar smaak |
|
BereidingMaak de kip schoon en in snijd hem stukken.Wrijf de kemirie noten, ui en knoflook fijn en fruit ze samen met de andere kruiden in 3 lepels olie. Voeg dan de kip, de santen en het asemwater toe, doe er eventueel wat water bij en stoof alles tot de kip gaar is en de olie eruit komt. Dit gerecht mag niet te droog zijn. NotitiesVariaties op dit recept:besengčk van rundvlees besengčk van varkensvlees besengčk telor (ei) |
Home > Recepten