Home > Recepten

Ajam smoor 2

600 gr kipfilet

250 gr tomaten

1 dl ketjap (manis)

2 geperste teentjes knoflook

1 witte ui

1 blad salam

1 stukje gember van 5 cm, geraspt

1 rode lombok

2 bouillontabletten (kip)

olie

500 gr soepkip
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Zet de soepkip op met 7,5 dl water en de bouillontabletten.

Breng het geheel aan de kook, zet het vuur laag en trek er in ongeveer een uur een kippebouillon van.

Maak de ui schoon en snijd hem in snippers.

Ontvel de tomaten.

Fruit de ui in een scheutje olie even aan en voeg de knoflook toe.

Snijd de tomaten in stukken en doe deze bij het ui-knoflookmengsel.

Was het pepertje, verwijder de steel en hak het fijn.

Roer de lombok en de gember door de saus, en voeg het salamblad toe.

Snijd de kipfilets in blokjes.

Schep ze door het tomaten mengsel.

Zeef de bouillon en voeg zoveel toe dat de kip net onder staat.

Zet het vuur laag en laat de saus zachtjes gaar worden.