Ajam peniki 2 (sterk gekruide kip) |
|
2 kg kip, schoongemaakt en in kleine stukken gesneden 1 dl slaolie stukje gember van 2,5 cm (fijngesneden) of 2 tl gemberpoeder stukje sereh van 8 cm (fijngehakt) zout 5 salambladen 1 1/2 dl heet water 1/2 kokosnoot (voor het bereiden van de dikke santen) 2 el citroen- of tamarindesap Fijn te stampen ingredienten: 6 kleine uien 2 teentjes knoflook 3 rode Spaanse pepers 5 kemiries stukje trassie (2 cm) |
|
BereidingVerwarm de olie en fruit er de gember, sereh en fijngestampte ingredienten in.Voeg, als de olie begint uit te vloeien, de kip toe en bak die 5 minuten mee. Temper het vuur. Meng de salambladen, zout en heet water door het kipmengsel. Stoof de kip tot ze gaar EN al het vocht geabsorbeerd is. Voeg de dikke santen toe. Laat al roerend koken tot een dikke saus is ontstaan. Doe het citroen- of tamarindesap door de massa en proef het gerecht af. Verwijder de salambladen en haal de pan van het vuur. NotitiesHeet serveren met bijzondere of eenvoudige gekookte witte rijst. |
Home > Recepten