Ajam soemari |
|
500 gr kipfilet 2 stronken broccoli 15 gedroogde chinese paddestoelen 3 el ketjap manis 3 el sla-olie 2 teentjes knoflook 2 uien peper en zout |
|
BereidingSnijd het vlees in stukjes.Maak de broccoli schoon en blancheer ze. Wel de paddestoelen in heet water (niet meekoken). Laat de paddestoelen en de broccoli goed uitlekken. Verhit de olie in een wadjan en fruit hierin de fijngesneden knoflook en uien tot ze wazig van kleur zijn. Bak het vlees op matig vuur. Voeg zout, peper en ketjap toe. Schep alles goed om. Draai het vuur laag en laat alles voor 5 minuten sudderen. Voeg eventueel wat water toe. Doe daarna de doormidden gesneden paddestoelen in de wadjan en roer alles nog eens goed om. Garneer het gerecht met de geblancheerde broccoli en dien het op met gekookte rijst. |
Home > Recepten