Ajam petis (kip in garnalenpasta) |
|
1 kip van 1,5 kg; schoongemaakt en in niet te grote stukken gesneden zout zwarte peper slaolie voor het bakken 2 uien in ringen 3 dl dikke santen 1 kleingesneden serehstengel 4 salambladen 2 tl garnalenpasta 2 el heet water sap van 1 citroen Fijn te stampen ingredienten: 4 teentjes knoflook stukje laos van 2,5 cm of 1 tl laospoeder 1 tl zwarte peperkorrels 3 groene spaanse pepers |
|
BereidingWrijf de kip in met zout en peper en laat het 10 à 15 minuten intrekken.Verhit de olie en braad de kip rondom bruin. Neem de kip uit de pan en zet haar opzij. Fruit de uien en gestampte ingredienten in twee eetlepels olie. Voeg, als de uien zacht zijn, de kip en de resterende ingredienten toe. Meng alles goed. Temper het vuur en stoof de kip gaar onder af en toe roeren. Proef de saus af voor deze geheel is ingedikt. NotitiesServeer het gerecht met gekookte witte rijst. |
Home > Recepten