Home > Recepten

Ajam petis (kip in garnalenpasta)

1 kip van 1,5 kg; schoongemaakt en in niet te grote stukken gesneden

zout

zwarte peper

slaolie voor het bakken

2 uien in ringen

3 dl dikke santen

1 kleingesneden serehstengel

4 salambladen

2 tl garnalenpasta

2 el heet water

sap van 1 citroen



Fijn te stampen ingredienten:

4 teentjes knoflook

stukje laos van 2,5 cm of 1 tl laospoeder

1 tl zwarte peperkorrels

3 groene spaanse pepers
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Wrijf de kip in met zout en peper en laat het 10 à 15 minuten intrekken.

Verhit de olie en braad de kip rondom bruin.

Neem de kip uit de pan en zet haar opzij.

Fruit de uien en gestampte ingredienten in twee eetlepels olie.

Voeg, als de uien zacht zijn, de kip en de resterende ingredienten toe.

Meng alles goed.

Temper het vuur en stoof de kip gaar onder af en toe roeren.

Proef de saus af voor deze geheel is ingedikt.

Notities

Serveer het gerecht met gekookte witte rijst.