Home > Recepten

Lapis ajam (gestoofde stukjes kip)

1 kip

peper

zout

1 el ketjap

1-2 eieren

2 sjalotten

1 teentje knoflook

2 el boter
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Hak de kip in stukken; snijd hem eerst overlangs door, snijd nu de poten eraf en vervolgens de vlerken.

Halveer de poten nog een keer.

Snijd het borstgedeelte dwars door en halveer de beide helften nog eens.

Haal het vlees van borst en poten en smeer het in met veel peper, zout en ketjap.

Klop de eieren los.

Wentel het vlees door het ei.

Pel de uien en de knoflook, snijd ze fijn en fruit ze in de boter.

Braad de kip eveneens hierin ca 45 minuten tot ze mooi bruin is.

Voeg 1 dl water toe en stoof de kip op een lage warmtebron gaar.

Notities

Serveer met seizoengroente, verse plakken tomaat en gekookte biet.