Karim ajam |
|
1 braadkuiken (kip) (ca 1 kg) 5 el sla-olie 1 cm verse laos (platdrukken) 1 stengel verse sereh (platdrukken) 3 kruidnagels 1/4 noot (nootmuskaat) 4 cm kayu-manis (zouthout) zout suiker 625 cc dunne santen en 375 cc dikke santen = een verse cocosnoot 10 charlotjes 3 teentjes knoflook 2 el sambal oelek 5 kemirienoten 2 cm verse kunyit 2 tl ketumbar poeder 1/2 tl jintan |
|
BereidingSnijd het braadkuiken in stukken.Verwarm olie in een pan en bak hierin de fijn gemalen boemboes (kruidnagel, zoethout, sereh en laos) tot het mengsel geurig is. Roer even goed en voeg zout, witte suiker en de dunne santen toe. Doe de stukken kip erin en laat doorkoken tot de kip zacht wordt. Voeg dan de dikke santen toe en laat alles onder goed roeren nog 10 minuten doorkoken. |
Home > Recepten