Home > Recepten

Ajam panggang boemboe besengčk

1 kip

3 kemirienoten

3 rode uien

2 witte uien

1/2 Spaanse peper

1 el olie

1 1/2 dl santen van 1/4 blok

asem



Kruiden:

1/4 tl ketumbar

3 tl kuncit

2 schijfjes laos

1/2 tl gula djawa

4 cm sereh

zout

1/2 tl trassie
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de kip schoon en snijd ze in twee stukken.

Snijd de kemirienoten, uien, peper en de kruiden (behalve de sereh) fijn en fruit dit in de olie.

Voeg dan de santen, sereh en de kip hieraan toe en laat het geheel gaar smoren.

Haal de kip uit het mengsel en rooster ze verder onder de grill of boven een houtskoolvuur.

Voeg asem naar smaak aan het kruidenmengsel toe.

Serveer de kip met de kruiden erbij.