Home > Recepten

Ajam kerrie (kip met kerrie)

1 kip van 1 kg

2 grote fijngesneden uien

1 fijngesneden teentje knoflook

wat fijngesneden peterselie

zout

peper

2 laurierblaadjes

50 gr boter

40 gr bloem

2 el kerrie
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Trek een halve liter bouillon van de kip, peterselie, ui, peper, zout en de laurierblaadjes. (niet alle ui gebruiken).

Is de kip gaar, pluk hem dan in kleine stukjes en leg hem apart in een schaaltje.

Zeef de bouillon en houd deze bij de hand.

Fruit de knoflook en wat boter met de overgebleven ui en met de kerrie, tot de uien bruin zijn.

Voeg dan de bloem toe, tot het geheel lekker ruikt en roer er de bouillon door.

Laat het geheel op een klein vuur een dikke saus worden.

Daarna kan de uitgeplozen kip erbij.

Maak, indien nodig, nog wat af met de bijbehorende kruiden.

Notities

Dien op bij witte rijst.