Home > Recepten

Tjampoer ajam (gemengd kipgerecht)

1 kip van 1 kg

peper

zout

wat slaolie

2 grote fijngesneden uien

1 fijngesneden teentje knoflook

3 el ketjap

1 el bruine basterdsuiker

100 gr fijngesneden champignons

2 fijngesneden lomboks of 1 fijngesneden rode paprika

1 tl djahépoeder

2 in plakjes gesneden bamboescheuten
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Trek van de kip met wat zout en peper 1 liter bouillon.

Als de kip gaar is, deze kaal plukken.

Fruit dan in wat slaolie de ui, knoflook, lombok of paprika en de geplukte kip, tot deze goed bruin is.

Voeg er 1/2 liter bouillon bij en de champignons, suiker en ketjap en laat het geheel 10 minuten stoven.

Notities

Serveer bij warme witte rijst of bij bami en geef er nog wat atjar, zoute vis en sambal bij.