Home > Recepten

Kippenlevertjes, Balinees

200 à 250 gr kippenlevers

2 el (zonnebloem)olie

1 grote gesnipperde ui

1 teentje knoflook

1/2 tl djahé

1/2 tl bruine basterdsuiker

1 tl sambal trassie

1 el pindakaas

zout, peper

2 dl kippenbouillon

1 el santen-mix

1 el fijngehakte bladselderij en/of gefruite uitjes (bawang goreng) uit een potje
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Spoel de kippelevers onder stromend koud water af.

Verwijder alle ongerechtigheden (galsporen).

Maak hierna de levers droog met keukenpapier.

Verhit in een wok of wadjan de olie.

Fruit er de ui in tot hij glazig ziet.

Pers er de knoflook boven uit.

Voeg de djahé, bruine basterdsuiker en sambal trassie toe.

Roer alles goed door elkaar en voeg de pindakaas toe.

Strooi er wat zout en peper over en roer alles goed door elkaar.

Doe hierna de kippelevers erbij en laat alles onder voortdurend omroeren 2 minuten zachtjes bakken.

Schenk er de kippebouillon bij en laat alles dan 3 minuten zachtjes pruttelen.

Roer er vervolgens nog de santen-mix door en blijf dan roeren tot een gebonden saus is verkregen.

Dien het gerecht op in een voorverwarmde schaal.

Strooi er op het laatst nog de fijngehakte bladselderij en/of gefruite uitjes over.

Notities

Serveer met witte rijst.