Lemper ajam 1 |
|
1 kg ketan 2 kopjes santen kippenvlees pandanblad rode uien knoflook selderij peper, (zout) olie (folie om de lemper in te rollen) |
|
BereidingKook de ketan (kleefrijst) met het pandanblad en de santen gaar.Stoom ze dan in een stomer verder gaar. Voor de vulling kookt u het vlees goed gaar, maakt het fijn en mengt het met de fijngesnipperde ui en knoflook, die u boven een vuurtje hebt drooggeroosterd. Vervolgens fruit u dit mengsel in een wajan of koekepan met de andere kruiden. Met dit vlees/ kruidenmengsel, vult u de ketan. Maak ze in de vorm van een croquet. Denk er wel aan dat de vulling in het midden van de lemper moet blijven. Verpak de lempers in folie. Notities's Avonds trek in een lekker hapje, even in de stomer en klaar! De gemaakte lempers kunt u in de diepvries bewaren. |
Home > Recepten