Home > Recepten

Pastei toetoep (Indonesische pastei)

1 soepkip

25 gr djamoer koeping (soort gedroogde Chinese champignons)

25 gr sedep malam (gedroogde witte nachtlelie)

200 gr worteltjes

1/2 blik doperwtjes

100 gr peultjes

1/2 spitskool

2 eieren

2 bouillonblokken

3 sjalotten

1 prei

1 tl peper

1 tl suiker

2 el ketjap

3 x 2 el boter

1 pakje aardappelpuree

1/4 l melk

paneermeel
  • Omschrijving recept: Kipgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de kip gaar.

Bewaar de overgebleven bouillon.

Haal het kippevlees van de botten, snijd het in stukjes en houd het apart.

Was de djamoer koeping en de sedep malam goed, kook ze 30 minuten met ruim water, laat ze uitlekken.

Doe de djamoer koeping en de sedep malam bij de kip.

Schrap de worteltjes, kook ze gaar (of neem een blikje).

Haal de peultjes af, was ze evenals de spitskool.

Scheur de spitskool in stukjes.

Kook de eieren hard, pel ze en halveer ze.

Kook de kippebouillon met de blokjes op, voeg de kip, djamoer koping en sedep malam toe en laat op een lage warmtebron sudderen.

Schep, zodra het kookt, de worteltjes, peultjes, doperwtjes en kool erdoor.

Pel de sjalotten en snijd ze fijn.

Was de prei en snijd hem in ringen.

Fruit sjalotten en prei in de boter en voeg ze toe aan de groenten.

Meng peper, suiker en ketjap erdoor en laat alles 3 minuten sudderen.

Het mag niet te droog en niet te vochtig zijn.

Besmeer een vuurvaste schaal met boter en leg de kip-groentenmassa erin.

Leg de 4 stukjes ei verspreid over de massa.

Maak aardappelpuree volgens de aanwijzingen op het pak.

Leg de puree op de kip-groentenmassa, bestrooi met paneermeel en leg hier en daar een klontje boter.

Verwarm de oven voor (175 0C).

Zet de schaal erin en laat alles ca 20 minuten bakken tot er een bruin korstje zichtbaar is.



Dien de pastei warm op.

Notities

Dit gerecht is speciaal voor de zaterdag of zondag bedoeld. Het is voedzaam en gemakkelijk te maken.