Home > Recepten

Eend, gestoofd

1 eend

50 gr boter

2 uien in ringen

2 teentjes knoflook

2 fijngemalen groene Spaanse pepers

1 stengel sereh

zout

3 daon djeruk purut

1 1/2 dl heet water

2 el citroensap

2 el olie



Kruiden:

20 kemirienoten

4 schijfjes gemberwortel

2 cm laos in schijfjes

1 tl kuncit

1 tl witte peperkorrels
  • Omschrijving recept: Eendgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Grill of bak de eend goudbruin.

Verdeel hem in kleine stukken.

Fruit de uien en knoflook in de olie; doe de gemalen pepers erbij, terwijl u goed roert.

Voeg vervolgens de fijngestampte kruiden hieraan toe en bak het geheel gedurende vijf minuten.

Voeg dan de stukken eend aan dit mengsel toe, evenals sereh, zout en djeruk purut.

Giet het hete water en het citroensap erbij en laat nu de eend gaar stomen.

Het gerecht mag niet teveel saus bevatten.