Gulai itik (eend in kruidige kokossaus) |
|
1 eend; 2 kg, schoongemaakt zout naar smaak sap van 1 citroen 10 grote uien, in dunne ringen 1/4 kokosnoot; geraspt, zonder olie gebakken en gemalen 9 dl dikke santen 1 1/2 dl slaolie 1 1/2 l dunne santen Fijn te stampen ingredienten: 10 rode Spaanse pepers 20 witte peperkorrels 5 cm gember 5 cm laos 3 kruidnagelen 1 dessertlepel ketumbar 2 blaadjes foelie /2 tl anijszaad snufje venkel 1/2 cm kaneel snufje nootmuskaat |
|
BereidingGrilleer de eend tot het vet uit het vel loopt.Snijd de eend in stukken van 5 bij 8 cm. Vermeng de gestampte ingredienten, het zout en het citroensap en smeer de stukken eend ermee in. Voeg de uien, gemalen kokos en dikke santen toe. Verhit de olie op een middelhoog vuur. Leg het eendemengsel in de olie en doe het deksel op de pan. Laat de eend zachtjes koken tot bijna alle vocht verdampt is. Meng de dunne santen door de massa. Kook het gerecht tot de eend heel zacht en de saus gebonden is. |
Home > Recepten