Home > Recepten

Bebek zwartzuur 1

2 eendenborstfilets à 200 gr

100 gr gedroogde pruimen

potje kersen zonder pit

100 gr rode bessen (vers of diepvries)

mespuntje kruidnagelpoeder

1 blad djeruk perut

50 gr rozijnen

1 fijngehakte lombok

1/2 tl kaneel

1 rondje Javaanse suiker

1 borrelglaasje arak
  • Omschrijving recept: Eendgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kook de ingredienten met 2 kopjes water in tot een dikke saus.

Doe er naar smaak wat extra suiker bij.

Voeg de arak toe.

Scheid het vet van de eendenborst.

Kruid het vlees met zout, peper en serehpoeder.

Bak het vet van de eendenborst uit en schroei in het vloeibare vet de borsten rondom rose gaar.



Serveer de saus gedrapeerd om de getrancheerde eendeborst.