Home > Recepten

Merpati Goreng (gebakken duiven)

2 duiven (schoongemaakt en gehalveerd)

zout

peper

nootmuskaat

1 1/2 dl water

5 aardappelen (in schijfjes gesneden en gebakken)

125 gr sperziebonen (gaar gekookt)

3 tomaten (gehalveerd en even gegrilleerd)



Ingredienten voor de saus:

3 el boter

2 el slaolie

2 tl ketjap

4 tl chilisaus
  • Omschrijving recept: Gevogeltegerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Kruid de duiven goed met zout, peper en nootmuskaat.

Wrijf de kruiden goed in en laat ze 10 minuten intrekken.

Bak de duiven aan alle kanten zonder boter erg droog.

Temper het vuur en voeg het water toe.

Kruid de duiven opnieuw met zout, peper en nootmuskaat.

Laat het geheel zachtjes sudderen tot het vocht verdampt is en de duiven gaar zijn.

Meng de ingredienten voor de saus en voeg ze bij het gevogelte.

Bak het geheel bruin en glazig.

Leg de duiven op een schotel en garneer ze met de overige ingredienten.



Heet serveren.