Home > Recepten

Angsa isi (gevulde gans)

1 jonge gans van 2 kg, schoongemaakt en aan één zijde opengesneden

1 1/2 dl azijn

zout

peper

3 el boter

stukje gember van 5 cm, kleingesneden

4 fijngestampte teentjes knoflook

4 gehakte uien

5 geraspte wortelen

5 geschilde en geraspte aardappelen

1 tl nootmuskaat

suiker

6 el boter

6 dl water

1 el ketjap

3 el karamel

3 el gekookte groene erwten

6 kleine gebakken aardappelen
  • Omschrijving recept: Gansgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Hak het hart, de maag en de lever van de gans fijn en leg ze opzij.

Braad de gans tot er olie op het vel verschijnt.

Neem de gans met azijn af.

Wrijf haar van binnen en van buiten in met zout en peper en laat dit intrekken.

Verhit de boter.

Fruit de gember, knoflook en uien.

Voeg, als deze zacht geworden zijn, de fijngehakte ingewanden van de gans toe en bak deze half gaar.

Roer er de wortels, geraspte aardappelen, nootmuskaat, suiker, zout en peper door.

Kook het mengsel tot de aardappelen gaar zijn.

Zet de pan van het vuur en laat de inhoud afkoelen.

Vul de gans met het mengsel en naai de opening dicht.

Verhit de boter op een middelhoog vuur en braad de gans aan.

Temper het vuur.

Schenk het water erbij en stoof de gans onder af en toe keren gaar.

Giet de ketjap en de karamel erbij als de gans gaar en het vocht verdampt is.

Garneer de gans met de resterende ingredienten en serveer het gerecht heet.