Home > Recepten

Ikan colo (gegrilleerde vis met groenten)

1 kg wijting

1 l gezouten water

gestoomde bananenbladeren of aluminiumfolie

60 gr snijbonen, in schuine stukken gesneden

90 gr fijngesneden Chinese kool

kokend water

1 grote aubergine, in de lengte gehalveerd

150 gr sla



Ingredienten voor de saus:

1 el gesmolten boter

sap van 1 citroen

1 el ketjap asin

zout naar smaak

2 uien, in dunne ringen

2 rode Spaanse pepers, van zaad ontdaan en in dunne ringen gesneden
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Grilleer de vis gaar, dompel hem in het zoute water, dep hem af en wikkel hem in de bananenbladeren of aluminiumfolie.

Houd hem warm in een lauwwarme oven of op een schaal bovenop een pan kokend water.

Blancheer de bonen en chinese kool en laat ze uitdruipen.

Grill de aubergine en snijd hem in schijven.

Verdeel de helft van de sla in kleinere stukken.

Arrangeer de vis en de groenten op een schaal.

Schenk de saus erover en serveer het gerecht warm.



Het bereiden van de saus:

Vermeng alle ingredienten met elkaar.

Notities

Noot: dit is een typisch Indonesisch picknickgerecht, dat aan het strand wordt bereid.