Home > Recepten

Ikan koening in santen (gele vis in kokosmelk)

500 gr schelvisfilets

2 teentjes knoflook

1 tl kunirpoeder

1/2 tl djinten

1/2 tl trassie

1 tl ketumbar

zout

2 el boter

1 tl asem

1/4 blok santen
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel de knoflookteentjes, snipper ze heel fijn en fruit ze met de kunir, djinten, trassie, ketumbar en zout in de boter niet te bruin.

Voeg de schelvisfilets toe en bak deze aan beide zijden bruin op een niet te hoge warmtebron.

Los de asem en santen op in 1 dl water en schenk dit bij de vis.

Laat het geheel inkoken tot er een olie-achtig vocht komt boven drijven.

De vis mag niet uit elkaar vallen.

Notities

Serveer dit gerecht met rijst en sambal goreng boontjes of sambal goreng kool.