Home > Recepten

Ikan mangot makreel

2 grote, gebakken makrelen

2 gesnipperde uien

1 teentje knoflook

2 ontpitte rode Spaanse pepers

1 tl asem

4 daon djeruk purut

1/4 blok santen

4 dl warm water

2 el boter

suiker

zout



Kruiden:

4 kemirienoten

1 tl kuncit

1 tl kencur

1 tl trassie
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Vermeng de fijngemaakte uien en knoflook met de kruiden en stamp alles fijn, fruit dit mengsel in boter en voeg asem, suiker en zout toe.

Roer dit goed, om aanbranden te voorkomen.

Los de santen op in het warme water en schenk dit bij het gefruite mengsel.

Doe er nu ook de djeruk purut bladeren bij en breng het geheel aan de kook.

Blancheer de gebakken vis 10 minuten in deze saus en leg de vissen in een diepe schaal.

Laat de saus indikken en begiet er dan de vis mee.