Home > Recepten

Ikan godokan ketjap (gestoofde vis met ketjap)

4 moten kabeljauw of schelvisfilets

4 sjalotten

1 teentje knoflook

1 lombok

1 schijfje laos

1 tl zout

1 salamblaadje

1 stengel sereh

1 tl asem

2 el ketjap
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Verwarm 3 dl water in een ruime pan tot het lauw is.

Pel de sjalotten en de knoflook, ontpit de lombok en snijd ze fijn.

Doe ze met de laos, zout, salam en sereh in het lauwe water, laat aan de kook komen en kook alles 5-7 minuten.

Voeg de vis, asem en ketjap toe en laat alles op een lage warmtebron ca 30 minuten sudderen.

Er moet tamelijk veel vocht overblijven.

Kijk dus zo nu en dan of het gerecht niet te veel indampt en schenk er zonodig een scheutje warm water erbij.

Notities

Serveer met gebakken frikadelletjes en atjar tjampoer.

Een glas ijskoud tafelwater of bier smaakt hier uitstekend bij.