Home > Recepten

Boemboe Bali ikan 1 (gebakken vis in pittige saus)

500 gr kabeljauw of 1 flinke makreel

4-5 rode lomboks of 2 paprika's

4 sjalotten

2 teentjes knoflook

1 tl trassie

1 tl suiker

1 schijfje laos

2 salamblaadjes

2 el boter of 3 el olie

1 el ketjap

2 el azijn

1 stengel sereh
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Bak de vis, of haal gebakken vis bij de viswinkel.

Houdt u van scherp, gebruik dan lomboks; ontpit ze, snijd ze fijn.

Houdt u niet van scherp, neem dan paprika's.

Haal de zaadlijsten eruit en snijd ze fijn.

Pel de sjalotten en knoflook en snijd deze eveneens fijn.

Fruit alles met trassie, zout, suiker, laos, salamblaadjes in de boter of olie.

Schenk 1 dl water erbij en de ketjap, azijn en doe ook de sereh erbij.

Laat het geheel op een matige warmtebron met het deksel op de pan gedurende 10 minuten koken.

Doe de reeds gebakken vis voorzichtig in het sausje, het deksel weer op de pan en laat alles nog 5-7 minuten sudderen.

Notities

Serveer met warme rijst, een gekookte of gestoomde seizoengroente, schijfjes verse komkommers of zure augurkjes.