Home > Recepten

Boemboe Bali ikan 2

3 makrelen

6 rode Spaanse pepers

1 tl trassie

1 tl suiker

1 schijfje laos

wat ketjap

azijn, zout, olie en water



bumbu Bali telor (ei)

bumbu Bali daging (rundvlees in dunne plakjes)

bumbu Bali lever

bumbu Bali ajam (kip)
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Maak de makreel schoon en verwijder eventueel het zachte buikvlees.

Snijd de vis in stukken, marineer die 1 1/2 uur in asemwater, laat ze goed uitlekken en bak ze in ruim olie.

Maak alle kruiden fijn, behalve de laos en fruit ze in olie.

Voeg hierbij de azijn, de ketjap, de gebakken vis en water.

Laat dit zachtjes koken.

Dit gerecht mag niet te droog zijn.