Home > Recepten

Brengkes ikan (gestoomde vis in pakjes)

2 verse makrelen in moten

6 rode lomboks

4 sjalotten

2 teentjes knoflook

5 kemiries

1 tl trassie

1 tl asem

1/2 tl suiker

1 tl zout

plak santen van 1 cm

aluminiumfolie
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Pel de sjalotten en de knoflook, ontpit de lomboks, snijd ze fijn en kneus ze met de kemiries, trassie, asem, suiker en zout heel fijn.

Meng de santen met een heel klein scheutje water tot een papje.

Meng de moten vis met de gekneusde kruiden en de santen.

Verdeel de moten in 4 gelijke stukken en wikkel ze in aluminiumfolie.

Stoom ze in de rijststomer gaar in ca 60 minuten.

Rooster de pakjes op een houtskoolvuur of leg ze 10 minuten in een voorverwarmde oven (175 0C).

Haal, zodra de vis is afgekoeld, het aluminiumfolie eraf en leg de moten op een platte schaal.

Notities

Serveer met rijst en een kommetje sajoer sop. Giet de sajoer sop niet over de rijst, maar neem er zo nu en dan een hapje van.