Pepesan riport (visgerecht van verse makreel) |
|
1 makreel (is genoeg voor 3 personen) 2 grote fijngesneden uien 1 teentje knoflook (of 1 tl knoflookpoeder) een handje fijngesneden prei wat fijngesneden peterselie stukje trassie sambal naar smaak 1 blikje tomatenpuree (of een grote fijngesneden verse tomaat) aluminiumfolie |
|
BereidingMaak de vis schoon of koop deze schoongemaakt bij de visboer.Spoel de vis onder de kraan, zout hem licht in en laat hem liggen. Maak een mengsel van de uien, knoflook, prei, peterselie, trassie, sambal en tomatenpuree of tomaat en meng dit alles goed door elkaar. Knip of scheur een stuk folie (laat 5 cm uit steken bij kop en staart) en spreid een laagje van het mengsel op het folie. Leg de vis erop en smeer de rest van het mengsel op de vis. Vouw het folie goed dicht en bak de vis in de oven in ongeveer 25 minuten gaar. NotitiesDe gare vis kunt u ook koud eten.Heeft u meerdere vissen gemaakt, dan kunt u ze in de diepvriezer bewaren. Als u er één nodig heeft, laat hem dan ontdooien en warm hem in de koekepan op met het folie er omheen. |
Home > Recepten