Vissoufflé op z'n Indonesisch |
|
2 stukken kabeljauwfilet 3 el boter 3 el bloem zout peper nootmuskaat 1 dl melk 3 eierdooiers 3 eiwitten peterselie om te garneren |
|
BereidingSmelt de boter op een niet te hoge warmtebron en roer de bloem, peper, zout en nootmuskaat naar smaak erdoor.Meng al roerend voorzichtig de melk erdoor tot de massa is gebonden. Snijd de visfilets in stukken en doe ze bij de massa. Klop de eierdooiers los en roer ze erdoor. Laat het geheel afkoelen. Sla de eiwitten stijf en schep ze door de afgekoelde soufflé. Verdeel de soufflé over beboterde vormpjes en zet deze in een wijde pan met water (het water moet 2--3 cm van de rand staan) in de op 175°C voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten. De souffleetjes zijn dan gaar. Garneer elk vormpje met een klein takje peterselie. |
Home > Recepten