Home > Recepten

Vissoufflé op z'n Indonesisch

2 stukken kabeljauwfilet

3 el boter

3 el bloem

zout

peper

nootmuskaat

1 dl melk

3 eierdooiers

3 eiwitten

peterselie om te garneren
  • Omschrijving recept: Visgerechten; Indisch
  • Bron: Astrid Veltman

Bereiding

Smelt de boter op een niet te hoge warmtebron en roer de bloem, peper, zout en nootmuskaat naar smaak erdoor.

Meng al roerend voorzichtig de melk erdoor tot de massa is gebonden.

Snijd de visfilets in stukken en doe ze bij de massa.

Klop de eierdooiers los en roer ze erdoor.

Laat het geheel afkoelen.

Sla de eiwitten stijf en schep ze door de afgekoelde soufflé.

Verdeel de soufflé over beboterde vormpjes en zet deze in een wijde pan met water (het water moet 2--3 cm van de rand staan) in de op 175°C voorverwarmde oven gedurende 15-20 minuten.

De souffleetjes zijn dan gaar.

Garneer elk vormpje met een klein takje peterselie.